Hoe het begon..

Op een mooie dag in 1901 werd Pension Beaulieu geopend. De eerste toeristen die Bergen in die tijd als badgasten aandeden konden vanaf dat moment terecht voor een fijn verblijf in één van de heerlijke kamers van het pension. De naam Beaulieu draagt dan ook echt uit wat zij is: een mooie plek!

 

Na een aantal jaren ging het huis in 1909 over in handen van de zusters van het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Zij gebruikten het jarenlang als vakantie- en rustoord en refereerden in hun geschriften aan "die heerlicke plek daar aan de bossen."

 

Vervolgens nam de Hervormde Evangelisatie Maranatha haar intrek van 1922 tot 1930 en hield haar bijeenkomsten in de kapel van het huis (nu niet meer aanwezig) tot het in 1947 in particuliere handen kwam en verbouwd werd tot dubbel woonhuis.

 

Het was pas in 1994 toen het pension weer in ere werd hersteld en huisnummer 56 van de villa werd opgedeeld in 3 heerlijke appartementen. Het had al een tijd te koop gestaan en voor ons gevoel stond het echt op ons te wachten. We hebben het huis opgeknapt en alles opnieuw ingericht. Met heel veel liefde en aandacht brachten we telkens nieuwe details aan, waardoor de oude grandeur steeds meer in ere is hersteld. Het terugplaatsen van de toren in 2014 was een prachtig moment.

 

Inmiddels is het een historische villa, het resultaat is een huis waarvan we hopen dat het u een gevoel van thuiskomen geeft, een hartelijk welkom hier in Bergen!

 

 

Het eerste pension van Bergen, ruim een eeuw historie...

© 2018 by Sandra       -       My Secret Hideaway,  BERGEN NH     -     email slowtravellers@hotmail.com

Annuleringsvoorwaarden: gratis tot 14 dagen voor aankomstdatum, 50% van totaalbedrag 14-7 dagen voor aankomstdatum, 100% van totaalbedrag 7-0 dagen voor aanvang of no-show