Tijd met mezelf, plus een beetje meer

January 14, 2017

 

Leuk dat ik mijn ervaring in Bergen in jullie blog mag schrijven, ik heb een toptijd gehad!

 

Ik was er echt even helemaal klaar mee allemaal, al was ik met Kerst en Oudjaar toch vrij geweest. "Heb je gezellige dagen gehad?" vroeg een collega mij en ik merkte dat ik er best kort op reageerde. Toen ik daar zo stond met alle drukte en collega's om me heen, wist ik ineens: ik ga er zelf alleen ook nog even tussenuit. Een paar dagen rust met mezelf opzoeken.

 

Ergens in mijn agenda had ik nog een krabbel staan van een rustige plek die een vriend me een keer had aangeraden. Ik zocht het op en heb Villa Beau Lieu gelijk geboekt, een mooie statige villa waar vakantie appartementen verhuurd worden. Direct aan het bos, de duinen en bij zee.              De midweekspecial die ze op hun site hadden staan was een mazzeltje.

 

Zo ging ik dus op pad met mijn hond Boris en een stapel papierwerk op de passagiersstoel. Bij aankomst werd ik heel erg vriendelijk en enthousiast ontvangen door gastvrouw Peqqy, dat was een goed begin. Ik besloot de omgeving te verkennen, wat is het daar prachtig! Volgens mij dwaalde ik wel 3 uur rond en kwam uit bij "Het Oude Hof", een historisch stukje bos met een statige oprijlaan, een prachtig gerestaureerd Hof en tot mijn verbazing zelf een bos bioscoopje.     Ik heb een tijdje op een bankje gezeten terwijl Boris blij rond rende. Wat een plek.

 

Toen ik eindelijk weer in mijn appartement aankwam, was ik koud maar echt voldaan. Voor het eerst in weken was ik weer eens even helemaal alleen. Lekker warm, pot koffie gezet, ik voelde me echt thuis. De volgende dag heb ik de hele dag gewerkt. Email, cijfers, geschillen vlogen over mijn scherm en aan het einde van de dag realiseerde ik me dat ik ongelofelijk veel werk had verzet. Gewoon door ongestoord eens een tijd achter elkaar door te kunnen werken, in plaats van continue door collega's of telefoontjes onderbroken te worden. 

 

Ik vond het heel erg prettig dat er een keuken in het appartement zat zodat ik zelf even wat kon koken in plaats van verplicht op pad te moeten. Ik heb iedere dag zelf gekookt waar ik zin in had. Wel zo makkelijk.

 

Woensdag merkte ik dat de tijd alleen me echt goed deed. De rust en stilte om me heen, gewoon eens even echt alleen te zijn met mijn gedachten, dat was lang geleden. Ik heb een mountainbike gehuurd bij Busker in het centrum, vlak naast de prachtige oude ruinekerk. Rustig aan het dorp verkend (echt de moeite waard!) en door gefietst naar Schoorl. Door de polder, Boris lekker naast me rennend. Echt geweldig. De dagen erna heb ik ongeveer zo doorgebracht. Ontspannen, fietsen, ontdekken, eten en dagdelen achter mijn computer. 

 

Toen ik vrijdag afscheid nam en in mijn auto stapte voelde ik me een ander mens. Ruimte in mijn hoofd en rust in mijn lijf en toch een berg werk verzet. Boris lag heerlijk te slapen naast me, wat een mooie afsluiting van deze dagen in Bergen.

 

Villa Beau Lieu, dank je wel voor deze tijd. Ik kom zeker terug!

 

Jack

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

First one and many more to come!

January 9, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

February 1, 2017

January 13, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags