Verdwaald en uitgekomen in het paradijs

January 22, 2017

 

Een vroege zaterdagmorgen en ik werd wakker met een blij gevoel. O ja, ik was in Bergen! Tevoren had ik zoveel plannen en ideeën gehad wat ik allemaal zou willen ondernemen maar nu werd ik vooral blij van het idee dat ik niets moest. 

 

Naast me hoorde ik mijn man ook wakker worden en rustig startten we de dag op met een kop koffie aan de gezellige eettafel. Mmmm. Wat een heerlijk gevoel. We besloten onze wandelschoenen aan te trekken en gewoon maar te gaan. Geen routekaart mee, gewoon de kant op die we mooi vonden. 

 

We staken de straat over en liepen het bos in. De frisse kou van de morgen, de stilte die slechts af en toe onderbroken werd door een vogel, de prachtige oude bomen. We wandelden en stapten door het bladerdek en genoten met volle teugen. We hebben een tijd gewandeld, echt zo mooi. Geen idee waar we waren, al was het landschap langzaam aan veranderd van bossen naar hoge duinen, diepe grote valleien vol dennennaalden, mooie wandelpaden. 

 

Zin in iets lekkers hadden we wel en we vroegen aan tegemoetkomende voorbijgangers of zij wisten waar we waren en ook of we hier in de buurt iets konden eten. We bleken in het bos van Schoorl te zijn en op 5 minuten lopen van De Berenkuil. Eh.. De Berenkuil? "Ga maar die kant op, het is echt de moeite waard" lachten ze en groetten ons met een "eet smakelijk!'

 

En inderdaad.. na een paar minuten zagen we daar een restaurantje verschijnen. Zomaar midden in het bos, waar je alleen te voet of fietsend kunt komen. Wow! Een houten restaurantje waar we konden bijkomen met de heerlijke warmte en gezelligheid. Wat een bijzondere plek dit. Na een lekker broodje en warme chochomel hebben we toch maar even de weg "naar huis" gevraagd. Het bleek dat er een echte route was die ons makkelijk weer terug op pad stuurde.

 

Ik word er altijd blij van als ik dit soort plekjes vind, vooral als het toevallig gebeurt. Ronddwalen en dan hier terecht komen, het voelde echt als een geheime plek waarvan alleen de kabouters en de locals het kenden. Daarom deel ik het hier graag als mijn tip voor toekomstige gasten. Bergen is prachtig en deze superdag zo in de natuur was echt een herinnering om nooit te vergeten. 

 

Bedankt voor de gastvrijheid en de mooie dagen, wij komen zeker nog eens verdwalen daar!

 

Groetjes,

Elly & Kees

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

First one and many more to come!

January 9, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

February 1, 2017

January 13, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags